Rize Bakan İstiyor

1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 75.9 oy oranı ile Türkiye’de en yüksek oyu aldığı Rize’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları kurulacak hükümette Rize’de bir bakanlık verilmesi talebinde bulundu.

Rize Bakan İstiyor

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen Rize’deki STK başkanları son seçimleri değerlendirerek AK Parti açısından oy rekorunun kırıldığı Rize’nin bir bakanlık ile ödüllendirilmesi talebinde birleşti. Toplantıya RTSO Başkanı Şaban Karamehmetoğlu, RTSO Meclis Başkanı Ömer Ofluoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muammer Berberoğlu, Esnaf Odaları Başkanı Muammer Atılgan, 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Memur Sen Başkanı Resul Usta, TUMSİAD Başkanı Baki Fil ve MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak katıldı STK Başkanlarının yaptığı toplantıda son 4 seçimde aldığı oy oranı ile Türkiye birinciliği alan Rize’nin ödüllendirilmesi gerektiği konusunda ortak karar alındı. Toplantıda söz alan RTSO Başkanı Şaban Karamehmetoğlu” İlimiz son dört seçimde iktidar partisine en yüksek oranda oy veren il. Artık Rize’den seçilen bir vekilimizin bakan olmasını istiyoruz. Bu konuda haklılık payımız var ve şampiyon il ödüllendirilmeli. Bu ayni zamanda diğer iller arasında rekabeti oluşturmuş olacak. Tırnak içinde belirtiyoruz Rizeli değil, Rize’den seçilen Milletvekili, bakan olmalı. Bu görüşümüzü başkente giderek Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza da ileteceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X