Robot meraklıları BTM’de buluşuyor

TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında okulların geliştirdikleri robot projeleri, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde görücüye çıktı.

Robot meraklıları BTM’de buluşuyor

TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında okulların eylül ayından beri çalışmalarını sürdürdükleri robot projeleri Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde sergilendi. 9 okuldan toplam 55 projenin teşhir edildiği sergiyi çok sayıda ziyaretçi gezdi. 

5 aylık hummalı çalışmanın ardından projelerini sergilemenin mutluluğunu yaşayan minik bilim adamları, projelerini arkadaşlarına ve ziyaretçilere anlattı. 

4006 projesi hakkında açıklama yapan BTM Halkla ilişkiler Sorumlusu Bahadır Şah, “TÜBİTAK tarafından her sene organize edilen 4006 projesinde bu sene de robot projesi düzenlendi. İl sınırları içerisinde bilim teknoloji merkezi olan şehirlerde bir deneme çalışması başladı. Bursa olarak bizler de 9 okulumuzla bu projeye dahil olduk. Eylül ayından beri üzerinde çalışılan toplam 55 proje bugün teşhir ediliyor. 15-16 Haziran tarihlerinde yapılacak Türkiye Şampiyonasına da Bursa olarak katılacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X