Robot yarışmasına Kültür damgası

Özel Bursa Kültür Okulları Bilişim Teknolojileri Elektronik Robot Kulübü öğrencileri, 400’den fazla robotun ve bini aşkın yarışmacının katıldığı yarışmalarda çizgi izleyen kategorisinde Türkiye 1.’si ve Türkiye 2.’si olarak kırılması güç bir rekora imza a

Robot yarışmasına Kültür damgası

Üniversite ve lise öğrencilerinin bilimsel çalışmalarının desteklemek amacıyla her yıl geniş katılım ile düzenlenen “IZTECH RoboLeague’16” yarışmasına Özel Bursa Kültür Okulları damga vurdu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye genelinde ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerin yanı sıra kamu ve özel lise öğrencileri de katıldı. Özel Bursa Kültür Okulları 6,7,9,10 ve 11. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu Bilişim Teknolojileri Elektronik Robot Kulübü, IZTECH Roboleague’16 yarışmasında elektronik, mekanik ve yazılım geliştirme becerilerini tüm yönleriyle sergiledi. Kültürlü öğrenciler, yedi alt bölümden oluşan yarışma sonunda Çizgi İzleyen kategorisinde Türkiye 1.’liği ve 2.’liğini elde ederek gururla Bursa’ya döndüler.

 

FİNALLERDE 6 ROBOT

 

Tüm parkur sıralaması boyunca en iyi dereceyi yapan Kültür_Elf3 yarışmayı 1., Kültür_Elf2 ise 2. sırada tamamladı. Özel Bursa Kültür Okullarını “IZTECH RoboLeague’16” yarışmasında Bursa’yı gururla temsil eden Kültürlü öğrenciler, diğer kategorilerde de 16 robotun kaldığı finalde 6 robotla boy gösterdi.

 

ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORLAR

 

IZTECH RoboLeague’16’da kazandığı başarılarla moral kazanan Özel Bursa Kültür Okulları Bilişim Teknolojileri Elektronik Robot Kulübü öğrencileri, farklı yarışmalarda da başarılı sonuçlar elde edebilmek adına robotlarını daha üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydettiler. Her yıl elektronik robot kulüplerinde kürsüyü kimseye bırakmayan Kültürlü öğrenciler, kod yazımı, tasarım, üretim, becerilerini artırarak etkinliklerini sürdürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X