Roket Takımı ile Bursa yıldızlara taşınıyor

Uludağ Roket Takımı, uzay-havacılık alanına duydukları yüksek ilgiyi inovatif projelere dönüştürmek isteyen Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından 2019 yılında kurulmuş yenilikçi bir grup. Grup hayata geçirdikleri projelerle, milli teknoloji hamlesine ve ülke savunma sanayisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Roket Takımı ile Bursa yıldızlara taşınıyor

“İstikbal göklerdedir.” vizyonuyla araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerine başlayan Uludağ Roket Takımı, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde lisansüstü, lisans ve ön lisans öğrenimi görmekte olan 10 öğrenciden oluşuyor. Üzerinde çalıştıkları roket projesine “İstikbal” adını verdiklerini söyleyen Proje Lideri Berkay Yılmaz Öz, bu seçimlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü gözler önüne seren o meşhur cümlesinin ilham olduğunu belirtiyor.

ÜLKEMİZİ BİRLİKTE YUKARI TAŞIYACAĞIZ

Faaliyetlerinde üniversite hocalarının yanı sıra PMS Alüminyum’dan da destek alan Roket Takımı; süreç yönetimi, teknik konular ve daha birçok alanda aldıkları bu desteklerin gelişimlerine ve üretimlerine büyük katkıları olduğunu ifade ediyor.

Hedeflerinin; farkındalığı yüksek, girişken, iyi yetişmiş ve nitelikli mühendis adayları olarak uzay ve havacılık faaliyetlerine yönelik çalışmalarıyla ülke savunma sanayisine ve yerli üretimine katkıda bulunabilmek olduğunu aktaran Berkay Yılmaz Öz bunun için çok çalıştıklarını söylüyor.

Roket alanı dışında yeni projeleri olduğunu da ifade eden ekip üyeleri şunları belirtiyor; ‘’Model uydu, katı yakıtlı ve hibrit motor, rüzgar türbini ve yenilenebilir enerji sistemleri şu an çalışmalarını sürdürdüğümüz projelerimiz arasında. Önümüzdeki süreçte insansız hava aracına yönelik çalışmalarımıza da başlayacağız. Tabi bu projelerimizi de roket projemizle entegreli şekilde yürütüyoruz. Baştan aşağı özgünlüğümüzü ortaya koyabileceğimiz projeler çıkarmaya çalışıyoruz. ‘’

Takım üyeleri, hayata geçirdikleri her projede en iyisini yaparak; destekçilerini, üniversitelerini, şehirlerini ve ülkelerini yurt dışındaki yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor.

ROKET TAKIMI TEKNOFEST’TE

En yükseği hedefleyen gençler için ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde düzenlenen Roket Yarışması, öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Uludağ Roket Takımı ise inovatif projesiyle bu özel yarışmaya “Alçak İrtifa” kategorisinde katıldı. Nefeslerin tutularak izlenen roket atışları, 1-13 Eylül tarihleri arasında Tuz Gölü’nde gerçekleşti. 22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşecek olan ve heyecanla beklenen Teknofest bu yıl pandemi önlemleri dolayısıyla online olarak gerçekleştirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X