Rölyef farkındalık kazandırıyor

Kağıt rölyef sergisi açan Gönül Turhan, bu sanatın “farkındalık” kazandırdığını söyledi. Turhan, “Bakış açısını güçlendiren rölyef, derinlik duygusuna dikkat çekiyor” dedi.

Rölyef farkındalık kazandırıyor
Dilek Atlı 

Ördekli Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Gönül Turhan imzalı “Kağıt Rölyef Sergisi”, Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

İlk kişisel sergisini gerçekleştiren Turhan, tablolarının ilk günden büyük ilgi görmesinden dolayı memnuniyetini belirterek, “Rölyef, bakış açısını güçlendiriyor. Farkındalık kazandırıyor. Çünkü derinlik duygusuna dikkat çekiyor. Konsantrasyon ve detaycılık istiyor. Kağıt rölyef sanatıyla uğraşanlar bu nedenle objeleri daha farklı algılıyor. Ahenge önem veriyor. Rölyefle uğraşanlar günlük dertlerden uzaklaşıp rahatlıyorlar” diye konuştu.

BUSMEK KURSLARI FAYDALI…

Daha önce resim sanatıyla ilgilenmediğini söyleyen Turhan, Beşevler BUSMEK’te (Bursa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları) rölyef eğitimi aldığını kaydetti. Bir yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda tamamlandığı 40’tan fazla eserini Ördekli Kültür Merkezi’nde 18 Şubat Cuma gününe kadar sergileyeceğini sözlerine ekleyen sanatçı, şunları vurguladı: 

 

“BUSMEK kursları benim gibi ev hanımlarının zamanlarını değerlendirmeleri ve hayata dair farkındalık sağlamaları bakımından çok faydalı. Şimdi de aynı kurumda ahşap boyama eğitimi alıyorum. Talep olur da açılırsa ahşap rölyef dersleri de almak istiyorum. Ağaçla uğraşmak çok keyifli. Sergilerimse devam edecek. Perspektif ve resim bilgisini geliştiren, kağıtlarla boyut oluşturma sanatı olan rölyefi öğrenmeleri ve uygulamaları konusunda tüm ev hanımlarına çağrı yapıyor, ilgilenmeyenler içinse başka kurslarda eğitim almalarını öneriyorum. Ev hanımları için BUSMEK kursları bulunmaz bir nimet.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X