Roma’da IŞİD toplantısı

Cenevre’de Suriye’deki krize siyasi çözüm aranırken Roma’da IŞİD karşıtı koalisyon ülkelerinin dışişleri bakanları, örgütün Libya’daki ilerleyişinin durdurulması ve Irak ile Suriye’deki yeni gelişmeler karşısında strateji belirlemek üzere toplandı.

Roma’da IŞİD toplantısı

Ev sahibi İtalya’nın Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry başkanlığında düzenlenen konferansa Kobani’ye giderek PYD’lilerle IŞİD ile mücadeleyi görüşen Brett McGurk de Roma’da. Türkiye’yi temsilen toplantıya  Müsteşar Fedridun Sinirlioğlu katıldı.

Toplantıda ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa, Almanya, Irak, Katar, İngiltere, Bahreyn, Ürdün, Kuveyt, Hollanda, Belçika, Kanada, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Danimarka, Norveç, İspanya, İsveç, Avustralya ve Yeni Zelanda. Toplantıda Avrupa Birliği’nden de temsilciler yer aldı. 

Bu arada, John Kerry ve Feridun Sinirlioğlu arasındaki samimiyet dikkat çekti. Kerry, salona girdikten sonra yanına geldiği Sinirlioğlu’nu, yanağına hafif bir yumruk kondurarak selamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X