Roman çocuklar için örnek proje

Yıldırım Kaymakamlığı, Roman çocuklarının kaliteli eğitim olanaklarından daha iyi yararlanabilmeleri ve okullarda karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiği ‘Anladınız mı Beni?’ projesini kamuoyuna tanıttı.

Roman çocuklar için örnek proje

SEYİT GÜNDOĞAN

Yıldırım Kaymakamlığı öncülüğünde hazırlanan proje,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Yıldırım Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yıldırım Müftülüğü ortaklığıyla yürütülüyor. 

“10 OKULDA UYGULANIYOR”

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, projenin ilçede özellikle Roman çocukların öğrenim gördüğü 10 okulda uygulandığını belirtti. 

2014 Haziran’ın da başlayan projenin bu yılın Kasım ayında tamamlanacağını ve maliyetinin 1 milyon 200 Bin TL olduğunu ifade eden Aydın, proje kapsamında 5 anasınıfının tadilat ve tamiratını yaptıklarını, tefrişat ve gerekli okul gereçlerinin de temin edildiğini söyledi. 

İlköğretim ve orta öğretim çağındaki öğrenciler için de spor, müzik ve kişisel gelişim eğitimlerinin verileceğini belirten Aydın, eğitim ve öğretimde motivasyona yönelik geziler ve ziyaretler yapılacağını kaydetti. Aydın, aileleri de bilinçlendirmek için bir dizi destek programı gerçekleştirmeyi öngördüklerini, böylece ailelerin, çocuklarının toplumda belli rolleri üstlenmelerine destek olmalarını sağlayacaklarını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X