Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı toprağa verildi

Bursa’da, düğünde oyun meselesi yüzünden çıkan olayda öldürülen Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı.

Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı toprağa verildi

Dün gece Hacivat Mahallesi’ndeki bir Roman düğününü organize eden Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, alkollü oldukları ileri sürülen bir grupla, kendilerini oyuna davet etmediği iddiasıyla tartıştı. Oradan ayrılan grup, bir süre sonra düğünü silahlarla bastı. 

Olayda Efkan Özçimen’in de bulunduğu 18 kişi yaralandı. Hastaneye götürülen yaralılardan bir çocuk babası Efkan Özçimen (32) ile Savaş Göcük (34) ile Saniye Cedik (53) rağmen hayatını kaybetti. 15 yaralının tedavileri çeşitli hastanelerde sürerken, 3 yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Çatışma sonrası kaçan şüphelilerden Metin, Ferdi ve Çetin Cedik’in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki Cedik kardeşlerin anneleri Saniye Cedik’in de olayda hayatını kaybettiği bildirildi.

“MİTİNG DÜZENLEMİŞTİ, CENAZESİNE GELDİM”

Efkan Özçimen, Hacıvat Mahallesi Sefa Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazını müteakip toprağa verildi. 

Namaza yüzlerce Roman katılırken, Özçimen’in eşi Gökçe ve babası Cemil Özçimen de gözyaşlarına boğuldu. CHP’nin İzmir roman adayı Özcan Purçu da cenazeye katıldı. 

Purçu, “Bugün Efkan kardeşimiz bizim için miting planlamıştı. Akşam yola çıktım, Balıkesir’e gece gelemden haberini aldık. Dedim, ‘Şaka mı yapıyorsunuz?’ ‘Hayır, böyle, böyle oldu.’ dediler. Bana sürpriz yapacaktı, cenazesine geldik, çok üzgünüz. Çok büyük değerimizi kaybettik. Türkiye’de Roman ateşinin yakılmasında öncülük eden kardeşlerimizden birisiydi. Roman politikasının, Roman lobisinin en değerli delikanlılarından biriydi. Büyük bir değerimizi kaybettik, tüm dernek dernekleri Efkan kardeşimizi iyi bilir. Çalışkan, mert bir insandı. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Özçimen’in cenazesi gözyaşları ve dualar eşliğinde Baruthane Mezarlığı’na defnedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X