Roman KIM’in olağanüstü sahne performansı dakikalarca alkışlandı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, 18 Şubat 2016 Perşembe akşamı Atatürk kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserinde, bir internet fenomeni olmasının ardından dünya sahnelerini kasıp kavuran, sıradışı keman virtüözü Roman KIM’i Türkiye’de ilk

Roman KIM’in olağanüstü sahne performansı dakikalarca alkışlandı

Uzun zaman Türkiye’de yaşayan, Türk dinleyicisinin yakından tanıdığı ve sevdiği İtalyan orkestra şefi Antonio PIROLLI’nin yönettiği konserde, solist olarak bitmek bilmeyen olağanüstü enerjisi, binlerce kez tıklanarak izlenme rekorları kıran virtüözlük performansları, klasik eserlere yaptığı sıradışı düzenlemeleriyle dünya sahnelerinde haklı bir şöhrete erişen keman sanatçısı Roman KIM sahne aldı.

 

5 yaşında kemana başlayıp ilk büyük ödülünü 7 yaşında alan Roman KIM’in yaptığı düzenlemeler ünlü yayınevlerince basılıyor. Gidon Kremer, Midori Goto ve Maxim Vengerov gibi ünlü virtüözlerle çalışan sanatçı, Niccolo Paganini ve ünlü gitarist Jimmy Hendrix’e olan hayranlığını gizlemiyor.

 

Köln Filarmoni Orkestrası’yla ilk çıkış konserini gerçekleştirdiği Paganini 1.Keman Konçertosu yorumu için basın “Büyücülük gibi bir şey, seyirci koltuklarından sıçradı!” yorumlarını yapmıştı.

 

Türkiye’ye ilk kez BBDSO’nun davetiyle gelen ünlü sanatçı, bu eseri bu kez Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile seslendirdi.

 

Konserde BBDSO tarafından yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

 

“Değerli Sanatseverler,

 

Dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısında hayatını kaybeden 28 şehidimizin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası olarak bu hain saldırının faillerini nefretle kınıyoruz.

 

Başta Bursa’mızın şehitleri olan Mudanya’dan Muhabere astsubay kıdemli çavuş Feyyaz İlhan ve Gemlik’ten hava astsubay Koray Pınar olmak üzere bu hain saldırıda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyoruz.

 

Son zamanlarda sıkça duyarolduğumuz terör eylemleri, özellikle milletimizin bölünmez bütünlüğünü ve birlikte barış içerisinde yaşama kültürünün temeli olan sosyal yaşamı, huzur ve moralini hedef almaktadır. Basit bir eğlence unsuru olmayan sanat, tarih boyunca en zor zamanlarda insanlığa şevk vermiş, direnme gücü aşılarken, moralini yüksek tutmasını sağlamıştır. Bu nedenle terör odaklarının bu hedeflerini boşa çıkarmak adına,  siz değerli dinleyicilerimizle birlikte, konserimiz planlandığı üzere gerçekleşecektir.

 

Daha aydınlık bir gelecek ve daha aydınlık bir Türkiye umuduyla tekrar tüm milletimize ve siz değerli Bursalılara başsağlığı diliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X