Romanlara özel fabrika

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli’de Romanların istihdam edileceği tekstil fabrikası kurulmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Romanlara özel fabrika

Çokyaşar, Kocaeli Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kalkınma Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu’nun destekleriyle hayata geçirilen ”Kocaeli’de Yaşayan Roman Vatandaşların İstihdam Edilmelerinin Önündeki Engellerin Kaldırılması Projesi”nin tamamlanma aşamasına gelindiğini söyledi. 

Roman vatandaşların en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu anlatan Çokyaşar, ”Projede eğitim ve istihdam çok önemliydi, eğitimle ilgili sivil toplum örgütlerimizin yapmış olduğu çalışmalar var. İlk olarak Kocaeli’de 150-200 kişinin çalışacağı bir tekstil fabrikasının kurulmasına yönelik çalışıyoruz” dedi.

2,5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Türkiye’de Kalkınma Bakanlığı destekleriyle bir ilke imza atacaklarının altını çizen Çakyaşar, ”Kendi öz kaynaklarımızı kullanacağız. Tekstil fabrikasının maliyeti yaklaşık 2,5 milyon lira civarında. Paranın belirli kısmı hazır durumda. Fabrikada üretilecek ürünlerin de işsiz Romanlar tarafından pazarlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X