Romanlar’dan Büyükşehir’e ziyaret

Bursa Roman Dernekleri Federasyonu’na üye dernek başkanları, 14 Mart Türkiye Romanlar Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Romanlar’dan Büyükşehir’e ziyaret

Sıcak bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Rahmi Turan ve beraberindeki ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ağırladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygulamaya koyulan ‘Roman Açılımı’ sayesinde Roman vatandaşların da özlük haklarına kavuştuğunu ifade etti. Bu günlerin kıymetinin bilinmesini isteyen Başkanvekili Karlık, Roman vatandaşların sıkıntılarıyla ilgili durumların gün geçtikçe çözülmeye devam edeceğini vurguladı.  

Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Rahmi Turan ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde toplumda kendilerine yer bulmaya başladıklarını, bu nedenle 14 Mart olan Roman Açılımı’nı ‘Türkiye Romanlar Günü’ olarak kabul ettiklerini ifade etti. Turan, sağladığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe nezdinde Başkanvekili Abdülkadir Karlık’a teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X