ROMATEM engelleri aşıyor, hayata hareket katıyor…

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, modern yöntemlerle fizik tedavi rehabilitasyon alanında fark yaratıyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Hastanesi Genel Müdürü Sinem Çamur, “Romatem, uzman kadrosu ve ileri teknolojik uygulamaları ile alanında öncü sağlık kuruluşudur” dedi.

ROMATEM engelleri aşıyor, hayata hareket katıyor…

Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bursa Hastanesi Genel Müdürü Sinem Çamur, çağın gelişmelerine ayak uydurarak insanı bağımlı halden bağımsızlığa kavuşturmayı amaç edinmiş olan Romatem’in 18 yıl önce Samsun’da bilimsellik, yüksek teknoloji ve etik olma ilkeleri ile yola çıkıp büyük bir fikre dönüştüğünü söyledi.

Bugün Türkiye’de, Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Kocaeli, yurt dışında ise Azerbaycan’da iki merkezde, Karadağ’da bir merkezde, toplamda 10 şube ile hizmet verdiklerini anlatan Sinem Çamur, “Romatem, uzman kadrosu ve ileri teknolojik uygulamaları ile alanında öncü sağlık kuruluşudur. Bursa Romatem Hastanesi ise 2014 yılının nisan ayında hizmete başladı. Burası, 50 yatak kapasiteli, yatılı ve ayaktan hastalara otel konforunda hizmet veren bir dal hastanesi. Bugün ileri teknolojik uygulamalarımız ile ortalama 200 bin fizik tedavi rehabilitasyon seansı hizmeti vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

Sinem Çamur, OLAY Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan ve olay.com.tr Yazıişleri Müdürü Orhan Güney’e Romatem Bursa Hastanesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

FITIKTAN ROMATİZMAYA

Bursa hastanesindeki tedavi hizmetlerine değinen Sinem Çamur, “Ayaktan tedavi hizmetlerimizde ağırlıklı olarak kas iskelet sistemi problemleri, eklem ağrıları, kireçlenmeler, bel boyun fıtıkları, romatizma ağrıları gibi birçok hasta gruplarımız var. Yatılı tedavi hizmetlerimizde de nörolojik rehabilitasyon hastalık grubuna bağlı olan, inme rehabilitasyonu, travmatik beyin hasarları, omurilik yaralanmaları, parkinson ve MS gibi ortopedik nedenli yürüme zorluğu yaşayan hastalara multidisipliner bir yaklaşımla hizmet vermekteyiz” dedi.

ROBOTİK REHABİLİTASYON

Bursa hastanesinde birçok robotik rehabilitasyon sisteminin de bulunduğunu vurgulayan Sinem Çamur, şunları kaydetti: “Yürüme robotumuzda hem yetişkin hastalar hem de çocuk hastalar için robotik yürüme sistemlerimiz mevcut. Yürüme robotlarının en büyük avantajı normal eylem düzeyinde, hastaya hareket sağlatabilen ve beyne sürekli sinyaller gönderen bir yürüme robotik rehabilitasyon sistemi olmaları. Klasik fizik tedavinin yanında aktif şekilde yürüme robotlarından da faydalanmaktayız. Sadece alt ekstremite için değil, üst ekstremite için robotik sistemlerimiz de mevcut. El, kol koordinasyonunu kullanamayan, el bileği ile ilgili sorun, kısıtlılık gibi problemleri olan hastalarımız için omuz kol robotlarımız, el bileği ve parmak robotlarımız da mevcut.”

PARKİNSON HASTALARINDA BİR İLK

Türkiye’de ilk defa Bursa Romatem Hastanesi’nde parkinson hastaları için çok dikat çekici bir çalışmaya imza atıldığını belirten Sinem Çamur, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Klasik tedavi yöntemleri ile yeni robotik sistemleri karşılaştırdık. Çalışmanın içinde fizik tedavi uzmanları, nöroloji uzmanı ve bu konuda spesifik olarak yetişmiş uzman fizyoterapistler yer aldı. Çalışma sonucunda robotik sistemlerin, alışılagelmiş klasik tedavi yöntemleri ile birlikte hastanın nörolojik rehabilitasyonuna çok ciddi oranda faydası olduğunu gördük. Özellikle ayrıntılı yürüme analizi yapan C-Mill cihazımızda çalışan hastalarımız, parkinson rehabilitasyonunda önemli ve hızlı yol kat etti.”

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNCÜ

Sinem Çamur, sağlık turizminin uzun yıllardır tüm Romatem Hastaneleri’nde başarıyla devam ettirildiğini söyledi ve şöyle devam etti, “Kurucumuz aynı zamanda Türkiye Sağlık Turizmi Gelişme Konseyi Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, ülkemizi daha ileriye taşımak için önemli iş birliklerine imza atıyor. Bursa hastanemizin yataklı bölümünün neredeyse yüzde 85’i sağlık turisti hastası. Ağırlıklı olarak Orta Doğu, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar gibi birçok bölgelerden misafir olan hastalarımız var. Türkiye’nin bu noktadaki en büyük avantajlarından biri coğrafi konumu. Ülkemiz yakın coğrafyadan ciddi sayıda sağlık turisti hastası alabilme potansiyeline sahip. İkincisi ise fiyat avantajı ve hizmet kalitesi, en önemlisi de Türk hekimlerinin profesyonelliği. Bursa özelinde baktığımızda da birçok avantaj mevcut. Kentin İstanbul’a yakınlığı, doğal güzellikleri, kültürel mirası, sağlık turistine sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilme ve ileri teknolojik uygulamalar ile hizmet alabilme imkanı sunuyor.”

ROMATEM’İN AMİRAL GEMİSİ BURSA HASTANESİ

Romatem’in fizik tedavi rehabilitasyon alanında Türkiye’nin ilk ve tek zincir sağlık markası olduğunu vurgulayan Bursa Hastanesi Genel Müdürü Sinem Çamur, “Romatem’de yurt içinde ve yurt dışında toplamda rehabilitasyona gönül vermiş 630 personel ile hizmet veriyoruz. Bursa Romatem Hastanesi ise 185 personeli ile grubumuzun amiral gemisi. Ayrıca yatırımlarımıza hem yurt içinde hem de dünyada devam etme kararlılığındayız. 2024 yılına çok önemli bir projeyle giriyoruz. Bu projeye Türkiye’nin ilk otel hastanesi diyebiliriz. İstanbul Anadolu Yakası’nda 10 bin metrekarelik kapalı alanda, hizmetinde engelli rehabilitasyonunu odağına koymuş, bir proje. Yine İstanbul’da Avrupa Yakası’nda devam eden ayaktan fizik tedavi rehabilitasyon merkezi projemiz, Kıbrıs ve Almanya’da da devam eden projelerimiz mevcut” dedi.

SAVAŞ REHABİLİTASYONU KONUSUNDA DESTİNASYON

Romatem’in sosyal sorumluluk noktasında da öncü olduğunu belirten Çamur, “Pediatrik rehabilitasyonda yıllardır fark ücreti almadan tedavi hizmeti sunuyoruz. Hem çocuğun tedavi gelişiminde fark yaratabilecek hem de ailenin psikolojik olarak katılımını sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Bursa’nın birçok farklı ilçesinden hastaları haftanın belirli günleri tedavi için hastanemize getiriyoruz ve bu tedaviler uzun soluklu oluyor. Çocuk hastalarda klasik tedavilerin yanında çoklu tedavi ile kişiye özel programlar oluşturuyoruz ve herhangi bir fark ücreti almadan yıllardır onlara destek oluyoruz. Ayrıca, uzun yıllardır savaş rehabilitasyonu konusunda, birçok farklı ülkeden gelmiş savaş gazisine hizmet veriyoruz. En son Karabağ savaş gazilerine yaklaşık 2 yıl boyunca tedavi ve rehabilitasyon aşamalarında eşlik ettik. Savaş rehabilitasyonu konusunda bir destinasyon haline gelmenin gururunu yaşıyoruz. Bu zamana kadar 300’e yakın savaş gazisinin rehabilitasyon programlarına eşlik ettik ve hizmetimize devam ediyoruz. Şu anda da halen Irak ve Libya savaş gazileri hastanemizde tedavi görmektedir” ifadelerini kullandı.

SUYUN ŞİFALI GÜCÜNDEN FAYDALANIYORUZ

Suyun şifalı gücüne herkesin inanması gerektiğin söyleyen Sinem Çamur, şunları kaydetti: “Bursa 600 yıllık geçmişe sahip bir kaplıca ve hamamlar şehri. Bulunduğumuz bölge de çok kıymetli kaplıca sularının bulunduğu Kükürtlü bölgesi. Özellikle kas iskelet sistemi rahatsızlıkları, eklem ağrıları, romatizma ağrıları ve cilt rahatsızlıkları olan hastalarda aktif olarak kaplıca suyundan faydalanıyoruz. Ayrıca hem yetişkin hem de çocuk nörolojik hasta gruplarında bireysel havuzlarımızdan faydalanıyoruz. Birebir fizyoterapist eşliğinde su içi egzersiz programlarımız mevcut. Bu egzersizlerimizde suyun kaldırma kuvvetinden ve güçlendirici tarafından faydalanıyoruz.”

İLERİ TEKNOLOJİ İLE HIZLI İYİLEŞME

Bursa Romatem Hastanesi’nin sportif rehabilitasyon hizmetlerine de değinen Sinem Çamur, “Kapsamlı teknolojik uygulamaları, alanında uzman spor hekimi kontrollerinde ve uzman spor terapistlerimiz ile beraber sportif rehabilitasyon hizmetlerimizi yürütüyoruz. Uzun süredir tedavisini devam ettirdiğimiz Türkiye’nin ilk engelli ralli sporcusu Kübra Denizci bizim hastamız. 2024 yılında Avrupa Şampiyonası’nda yarışacak. Bu bir ilk olması ile ülkemiz adına da bir gurur. Kübra, birçok engelsiz bireye umut aşılaması açısından mucizevi bir örnek” diye konuştu.

3 ARALIK’TA HAYATİ MESAJLAR

-3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında resmiyete döktüğü bir farkındalık günü.
-Romatem’in misyonu hastalarına sağlığa giden yolda yardımcı olup onların özgürce hareket edebilmelerini sağlamak.
-Hareketin fizik tedavi rehabilitasyondaki önemine ‘Hayat harekettir’ sloganımız ile vurgu yapmak istiyorum.
-İstenildiği durumda engellerin nasıl ortadan kaldırıldığına benimle beraber birçok ekip arkadaşım da şahit olmuştur.
-Sporda, sanatta, siyasette önemli kısımlarda yer alan çok başarılı hastalarımız oldu. Pes etmediler, egzersize devam ettiler.
-Egzersiz en iyi ilaçtır diyorum. Biz Romatem Sağlık Kurumu olarak onların hayata kazandırılma sürecinde her zaman varız.

FARK ÜCRETİ ÖDEMEDEN TEDAVİ İMKANI

Sinem Çamur, “İlk defa gelen hastalarımızdan biz Romatem’i çok pahalı biliyorduk diyenler oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, özel sağlık sigortalarının hepsi ve tamamlayıcı sağlık sigortaları ile anlaşmamız mevcut. Tamamlayıcı sağlık sigortası olan kişiler SGK’nın desteklediği durumlarda hiçbir fark ücreti ödemeden burada tedavi görme imkanına sahip olup bütün uzmanlık alanlarımızdan ve ileri teknoloji uygulamalarımızdan faydalanabiliyorlar. Romatem Sağlık Grubu olarak misyonumuzla hayata hareket ve özgürlük katmaya devam edeceğiz. Yeni yatırımlarımızla da modern tıbbın hizmetlerini tüm topluma kazandırmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X