Romatizma yaşlı hastalığı değil

Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “Romatizma Hakkında Her Şey” konulu panelde, romatizmanın yaşlı hastalığı olmadığına dikkat çekildi.

Romatizma yaşlı hastalığı değil

Nilüfer Belediyesi, Kent Konseyi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, vatandaşları romatizma ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirdi. “Romatizma Hakkında Her Şey” konulu panel Konak Kültürevi’nde yapıldı.

Panele UÜ Tıp Fakültesi’den Doç. Dr. Ediz Dalkılıç ve Doç. Dr. Yavuz Pehlivan konuşmacı olarak katıldı. Dalkılıç, yüzün üzerinde romatizmal hastalık olduğunu kaydetti. Romatolojik hastalıkların toplum tarafından yaşlılarda görülen hastalıklar olarak bilindiğini belirten Doç. Dr. Dalkılıç, hastalığın başlangıç yaşının genellikle 20-40 yaş aralığında olduğuna dikkat çekti.

Genellikle bel ağrısı şikayetiyle karşılaştıklarını da söyleyen Dalkılıç, bel ağrısıyla başvuranların yüzde seksen ya da doksanının ilk 12 hafta içerisinde iyileştiğini kaydetti. Doç. Dr. Yavuz Pehlivan da romatizmal hastalıkların tedavi süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, sağlık konularında bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini belirtti. Bozbey sağlık için eğitimin önemine işaret ederek, “Her işin başı sağlık’ derler, ben böyle düşünenlerden değilim. Her işin başı eğitim. Eğer eğitimliyseniz sağlığınızı koruyabilirsiniz. Eğitim alırsak sağlığımızı her zaman koruyabiliriz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X