Rona’ya disiplin soruşturması

Sendikaların 10 Eylül 2014’te Milli Eğitim’de yaşanan yönetici tasfiye sürecine karşı yaptıkları yürüyüş nedeniyle sendika yöneticisi 27 kişiye 15’er ay hapis cezası verilmesinin ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü de, Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona ve bi

Rona’ya disiplin soruşturması

SEYİT GÜNDOĞAN 

Ancak tebliğ edilen soruşturma yazısında; sendikacılara hangi fiil nedeniyle soruşturma açıldığı, soruşturma konusu, haklarında ne tür bilgi veya belgeler olduğu, tanık beyanları gibi bilgi ve belgeler olmadan doğrudan savunmalarının istenmesi dikkat çekti.

 

NEDEN AÇILDIĞINI  BİLMİYORUZ

Hapis cezasından sonra şimdi de disiplin cezası ile karşı karşıya kalan ardından Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, kendilerine tebliğ edilen soruşturma yazısında, hangi fiil nedeniyle soruşturma açıldığı, soruşturma konusu olmadan doğrudan savunmalarının istendiğini belirterek, “Soruşturmanın içeriğini bilmeden savunma yapmamız olanaksızdır. Görünen odur ki Milli Eğitim yetkilileri bize verilecek disiplin cezası ile ilgili tüm hazırlıkları yapmış, bir formaliteyi yerine getirmiş olmak için göstermelik savunma istemektedirler. Sendikal eylemlere idari ceza verilemeyeceğine dair ulusal ve uluslararası mahkemelere ait birçok emsal karar olmasına rağmen ceza vermeye dönük çaba içine girilmiş olması, bizim üzerimizden tüm kamu çalışanlarına korku yaymak amacını taşımaktadır. Haklarımızı ulusal ve uluslararası hukukta arayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X