Rousseff azledildi Brezilya karıştı

Brezilya’da geçici olarak görevden alınan Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff’in Kongre’nin üst kanadı Senato’da yargılanması sona erdi.

Rousseff azledildi Brezilya karıştı

81 üyeli senatoda 61 senatör yolsuzlukla suçlanan Rousseff’in azli yönünde oy kullandı. Senato’da 10 Ağustos’ta, 15 saat süren oturum sonrası yapılan oylamada senatörler, 21’e karşı 59 oyla Rousseff’in bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekten yargılanmasına hükmetmişti. Görevden kalıcı olarak uzaklaştırılmasından sonra  Rousseff taraftarı binlerce kişi, kararı protesto etmek için sokağa döküldü.Ülke genelinde birçok kentte düzenlenen gösterilerde, kadın başkanın ‘Senato darbesi’ ile görevden alındığı dile getirildi. Güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. 

Rousseff’in cumhurbaşkanlığı görevinden alınmasıyla sonuçlanan meclis darbesinin ardından, Ekvador’un Brezilya’yla ilişkisini kesmesinden sonra, Venezuela hükümeti de Brezilya ile ilişkilerin dondurulacağını açıkladı. Brezilya’dan elçisini çeken Venezuela, yaşananları ‘darbe’ olarak niteledi.

Bu arada Rousseff’in yerine geçen Devlet Başkanı Yardımcısı Michel Temer’in adı ise Petrobras skandalıyla anılıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X