‘Rövanşist siyaset geliştiren bunun altında kalır’

Başbakan Davutoğlu, “Rövanşist bir siyaset geliştirirseniz bunun altında kalırsınız. Devrimiz devr-i sabık devri değil” dedi.

‘Rövanşist siyaset geliştiren bunun altında kalır’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde partisinin grup toplantısına katıldı.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Seçimler üzerinden yapılacak manipülasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir, bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş milli irade tecellisi konusunda, AK Parti iktidarının sağladığı imkanlarla seçimler gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Mursi’ye verilen müebbet hapis cezası

“Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin müebbet hapis cezasına çarptırılması ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu, “Şimdi sınav vaktidir, Batı ülkeleri sınavdadır. Hiç bir zaman şiddete başvurmamış bir siyasi hareketin önemli isimlerinden birinin idama doğru yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz. Türkiye’deki demokrasi ve özgürlük yanlıları sınavdadır. Acaba seslerini yükseltebilecekler mi? Ama bizim vicdanımız da sicilimiz de temizdir” şeklinde konuştu.

“Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz”

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de objektif ve şeffaf bir seçime yönelirken, Türkiye’yi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti’yi hedef tahtasına koyup ‘otoriterleşmeye, diktaya gidiyorlar’ diye yayın yapan uluslararası medyanın şimdi Mısır’da olanlar karşısında nasıl tavır aldığını göreceğiz. Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz. Türkiye’de özgürlüklerden bahsedip Mısır’daki dikta rejimine selam çakanları da göreceğiz, adaletten bahsedip Suriye’deki zulme sessiz kalanları da göreceğiz. Ama millet de tarihte bir tek şeyi görmeyecek, AK Parti’nin herhangi bir güç karşısında şu veya bu gerekçeyle boyun, baş eğdiğini göstermeyeceğiz.”

“Rövanşist bir siyaset geliştiren bunun altında kalır”

Başbakan Davutoğlu, “Rövanşist bir siyaset geliştirirseniz bunun altında kalırsınız. Devrimiz devr-i sabık devri değil” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X