Ruble yeniden düşecek

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’ın makroekonomik araştırma biriminin hazırladığı bir raporda, ülkenin para birimi rublenin yılın ikinci yarısında da değer kaybetmeyi sürdüreceği tahmininde bulunuldu.

Ruble yeniden düşecek

Rublede sene sonunda yeni bir düşüş dalgasının görülebileceği belirtilen raporda, ülke ekonomisini olumsuz etkileyebilecek faktörler olarak, Yunanistan’ın borç krizi, Çin menkul kıymetler borsasındaki kriz, İran’ın yeniden dünya petrol pazarına dönmesi, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) politika faizini yükseltme riski sıralandı. Öte yandan Çin borsasındaki krizin hammaddeye olan genel talebi olumsuz etkileyebileceği, İran’ın petrol pazarına dönmesinin de petrol fiyatlarında negatif bir etki oluşturabileceği belirtilen raporda, Yunanistan krizinin ise Rus ekonomisi üzerinde görece olarak ‘önemsiz bir etkisi’ olacağı ifade edildi.

ETKİLER HAFİFLEYECEK

Bununla birlikte tüm bu faktörlerin Rusya’dan sermaye çıkışının artmasına ve rublenin de değer kaybetmesine neden olacağı öngörülen raporda, ‘Ancak sıralanan bu faktörlerin etkileri, Rus ekonomisinin dünya pazarlarından izole edilmiş olması nedeniyle hafifleyebilecek’ denildi. Bu arada ruble haftanın ilk borsa gününde dolar ve euro karşısında yine değer kaybetti. Moskova borsasında Amerikan doları 0,2 kapiklik bir artışla 57 rubleye yükseldi. Euro da 24 kapik değer kazanıp 61,9 ruble oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X