Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis’in daveti üzerine Yunanistan’dan Bursa’ya gelen bir grup, mübadele öncesinde Aziz Panteleimon Kilisesi olan ve Nilüfer Belediyesi tarafından restore edildikten sonra Gölyazı Kült

Rumlar Gölyazı’da ayin yaptı

Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edildikten sonra Gölyazı Kültürevi olarak açılan eski Aziz Panteleimon Kilisesi’nde Bursa Valiliği’nin izniyle ayin yapıldı. Ayine Yunanistan’dan gelen bir grup Rum katıldı.

 

Ayini Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis yönetti. Lambriniadis, “Son zamanlarda ilgili makamların ve patriğimizin izinleriyle ayinler yapmaya başladık. Ender de olsa buralara gelip dualarımızı yapabiliyoruz. Herkese müteşekkiriz” dedi.

Aziz Panteleimon Kilisesi’nin restorasyonunu yaptıran Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e şükranlarını ileten Lambriniadis, “Bize ayin için izin veren Bursa Valisi Münir Karaloğlu’na da teşekkür ediyorum. Ayin esnasında sadece Rumca değil, Türkçe de dua ettik. Bu kimseye garip gelmesin. Eskiden de böyleydi. Mübadeleden önce bu bölgede yaşayan Rumların bir kaçı eğitimsizlikten dolayı Rumca konuşabiliyordu. Kiliselerde sadece Türkçe ayin yapılıyordu. Bursa’da 3 kilise bulunuyor. Bu kiliselerin sadece bir tanesinde Rumca ayin yapılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X