Rus askerinin kolunda dikkat çeken arma

Suriye’de, daha önce bazı Amerika askerlerinin kollarına YPG arması takmasından sonra bu kez Menbiç’te bulunan bir Rus askerinin, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arması taktığı belirt

Rus askerinin kolunda dikkat çeken arma

Suriye’de yayımlanan Al Masdar gazetesinde yer alan habere göre, Suriye ordusu Menbiç’teki köyleri Menbiç Askeri Konseyi’nden devralmaya başladı.

Suriye’de yayınlanan Al Masdar gazetesinde yer alan haber ve fotoğraflara göre, Rusya ile YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bağlı Menbic Askeri Konseyi arasındaki anlaşmanın ardından, Suriye Ordusu Menbiç’teki köylerin yönetimi ve savunmasını devralmaya başladı. 

Türkiye’nin, YPG’nin Menbiç’ten çekilmesini istemesi ve TSK destekli Özgür Suriye Ordusunun Menbiç’e ilerlemesi üzerine Rusya’nın aracılığıyla DSG’nin kimi köyleri Suriye Ordusu’nun kontrolüne devretmeyi kararlaştırılmıştı. Al Masdar’da yer alan habere göre, Menbic Askeri Konseyi’ne bağlı silahlı güçler ve DSG köylerden ayrılırken, Rusya özel kuvvetleri ve Suriye Ordusu söz konusu köylerin yönetimi ve savunmasını devraldı. Devir işlemi kapsamında Menbiç’in Kur Huyuk, Kurt Veyran, El-Bughaz, Ebu Hayc ve Cubb El-Hamra köyleri Suriye ordusuna teslim edildi.

 

RUS ASKERİN KOLUNDA SDG ARMASI

 

Haberde, köylerin Suriye ordusuna devredilmesi sırasında Rus özel birliklerine bağlı bir askerin koluna YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin armasını taktığı görüldü. Daha önce de Suriye’de bulunan ABD özel birliklerindeki bazı askerler kollarına YPG arması takmış ve bu Türkiye ile Amerika arasında gerileme yol açmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X