Rus bakana NATO tacizi

Rusya ve NATO arasında ipler geriliyor. Önceki gün ABD savaş uçağının önünü Rus jetlerinin kesmesiyle tırmanan tansiyonda, dün de bir NATO jeti Rusya Savunma Bakanı’nı taşıyan uçağı yaklaşmaya çalıştı.

Rus bakana NATO tacizi

Son dönemde Rus jetlerinin diğer ülkelerin savaş uçaklarına sıkça önleme yaptığı Baltık Denizi üzerinde dün yeni bir gelişme yaşandı. 

NATO’ya ait bir F-16 savaş uçağı, Baltık Denizi’nin uluslararası karasuları üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun uçağına yaklaşma girişiminde bulundu. Kaliningrad’a doğru seyrettiği sırada Şoygu’nun uçağına refakat eden Rus Su-27 tipi savaş uçağı, F-16 ile bakanın uçağı arasında girerek önleme yaptı. Su-27’nin kanatlarını hareket ettirerek silahlarını göstermesinin ardından F-16 yönünü değiştirdi ve bölgeden uzaklaştı. 

ŞOYGU’DAN SERT AÇIKLAMA 

Uçaktan indikten sonra konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO’nun agresif eylemleri karşısında Rusya’nın Batı bölgelerindeki savunma kapasitesini ‘mükemmel’ hale getirmeye devam ettiğini söyledi. Şoygu, bu olayın Rusya karşıtı bir tutuma örnek olduğunu söyledi. 

Rusya’nın en batısındaki Kaliningrad’da Savunma Bakanlığı yetkilileriyle toplantı yapan Şoygu, bazı NATO ülkelerinin jeopolitik hedeflere ulaşmak için siyasi, istihbari ve ekonomik baskının yanı sıra askeri gücü de bir araç olarak kullandığını vurguladı.

5 BİN NATO ASKERİ

NATO’nun Baltık ülkelerindeki varlığını artırdığına, askeri limanları, havaalanlarını ve diğer askeri tesisleri modernize ettiğine dikkat çeken Şoygu, Baltık ülkelerinde ve Polonya’da yaklaşık 5 bin askerin yer aldığını ve 4 tabur kurma çalışmalarının tamamlanmak üzere oldğunu söyledi. Şoygu, ‘Ayrıca ABD, hava savunma sistemleri kurma çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Romanya’daki hava savunma sistemleri üssüne ilave olarak 2018’e doğru Polonya’daki benzer askeri tesisin hizmete sokulması planlanıyor’dedi. 

BATI’DA 30 TABUR VE BÖLÜK 

Şoygu, bu çerçevede Rusya’nın batısında 30 tabur ve bölüğün ani muharebeye hazır hale getirildiğini vurguladı. Şoygu, söz konusu bölük ve taburların gerekli askeri teçhizatla donatıldığını da belirtti. 

Bu arada Şoygu, yıl sonuna kadar batı bölgelerde 20 askeri birlik konuşlandırılacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X