Rus heyet Türkiye’de

Rusya tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’dan bir heyet, narenciye ve üzüm üretim bölgeleriyle, gıda analiz laboratuvarlarında incelemelerde bulunmak üzere bir süre önce Türkiye’ye geldi.

Rus heyet Türkiye’de

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Seyyar, yaptığı açıklamada, Rosselhoznadzor heyetinin, inceleme amaçlı bu ziyaretinin, Rusya’ya yapılacak ihracatta sorunların aşılacağı sinyalini verdiğini söyledi.


Rus uçağının düşürülmesi sonrası bu ülkeye yapılan tarım ürünleri ihracatında yaşanan sorunların çözümü noktasında önemli gelişmeler yaşadığını ifade eden Seyyar, yaş meyve ve sebzede en önemli pazar olan Rusya’nın, her yıl ihracat sezonu öncesi üretim standartları ve hijyen kontrolleri için Rosselhoznadzor’dan bir heyeti Türkiye’ye gönderdiğini anlattı. Seyyar, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başlamasını gelecek adına umut verici bulduklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X