Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Rus muhaliften rest

Rusya’da muhalif Aleksey Navalnıy, kendisine verilen ev hapsi cezasının Rusya Ceza Muhakemesi Kanunu’na aykırı olduğunu öne sürerek, karara uymayacağını açıkladı.

Rusya'da muhalif Aleksey Navalnıy, kendisine verilen ev hapsi cezasının Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı gösterilerin kilit ismi olarak nitelendirilen Navalny, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Rusya ceza muhakemesi kanunu, cezası mahkemece belirlenen bir kişinin ev hapsinde tutulamayacağını söylüyor. Ev hapsi, sanık ya da şüpheliler için, benim adli cezam ise belirlendi’ ifadelerini kullandı. 

Navalnıy,  yerinin belirlenmesi için ayağına takılan elektronik kelepçeyi de çıkarttı ve kelepçenin fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Navalnıy ve kardeşine, bir kozmetik şirketinden zimmete para geçirme suçlamasıyla yargılandıkları davada üç buçuk yıl hapis cezası verilmişti.


Avatar Seç KAPAT
Dünyanın en yüksek zirvesi Everest'te altı gündür kayıp olan ve
Sıradaki Haber Everest’te mucize kurtuluş