Rus özel kuvvetlerinin Mısır’da olduğu iddia edildi

Rusya’nın, özel kuvvetlerini Mısır’a yerleştirdiği öne sürüldü.

Rus özel kuvvetlerinin Mısır’da olduğu iddia edildi

Rus askerleri Reuters’ın haberine göre, Mısır’ın Libya sınırı yakınlarındaki bir askeri üste konuşlandırıldı.

ABD’li ve Mısırlı kaynakların yanı sıra Batılı diplomatların da bu bilgiyi doğruladığı belirtildi. Rus özel kuvvetlerinin ve insansız hava araçlarının yerleştirildiği üs, Mısır-Libya sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Sidi Barrani kasabasında bulunduğu bildirildi.

Mısır ordu sözcüsü Tamer El Rifai, Mısır topraklarında herhangi bir yabancı asker bulunmadığını belirterek haberleri yalanlarken, Reuters’a konuşan Mısır güvenlik kaynakları ise, 22 kişiden oluşan bir Rus özel operasyon birliğinin varlığını teyit etti. Rus özel birliklerinin, Hafter kuvvetlerince kontrol edilen petrol limanlarına Bingazi Müdafaa Tugayları tarafından düzenlenen saldırıyla zor duruma düşen Libyalı komutan Halife Hafter’e destek vermek için bölgeye konuşlanmış olabileceği değerlendirmesi yapılırken, Rusya’nın petrol zengini Libya’ya yönelik bu hamlesinin, Washington’da endişeleri artırdığı ifade ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X