Rus petrolüne tavan fiyat yıl sonunda

G7 ülkelerinin, bu sene Aralık ayında Rus petrol ihracatında bir fiyat sınırlama mekanizmasını uygulamaya koymayı hedeflediği bildirildi.

Rus petrolüne tavan fiyat yıl sonunda

Avrupa basınına yansıyan ve üst düzey bir G7 yetkilisinin açıklamalarına dayandırılan haberde, tavan fiyat uygulamasının, Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu hareket etmek ve sonuç alabilmek amacıyla AB’nin Rus ham petrolünün deniz yoluyla ithalatını yasaklayan yaptırımlarının yürürlüğe gireceği 5 Aralık tarihine kadar hayata geçirileceği belirtildi.

Öte yandan Rusya Merkez Başkanı ElviraNabiullina ise, Rus petrolüne tavan fiyat uygulayacak ülkelere petrol satmayacaklarını açıkladı.

ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’den oluşan G7 grubu Haziran ayında Rus ham petrolüne tavan fiyat koymayı değerlendireceklerini açıklamıştı. Hindistan ve Çin’i henüz ikna edemeyen Batı ülkeleri, Rusya’nın petrol üretimine devam etmesi ancak Ukrayna savaşını finanse etmemesi için fiyatın üretim maliyetlerinin biraz üstünde ancak piyasa fiyatlarının çok altında olmasını istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X