Rus tarım heyeti Mersin’de

Yaş meyve sebze ürünlerine yönelik ihracat yasağının kaldırılması çalışmaları kapsamında Rusya’dan gelen teknik heyet, Mersin’de yaş sebze ve meyve ihracatçılarıyla buluşup, üretim ve paketleme alanlarında inlemelerde bulundu.

Rus tarım heyeti Mersin’de

Burada Yaş Meyve ve Sebze Sektör Kurulu Başkanı ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birliği Başkanı Ali Kavak, Rusya ile ekonomik ilişkilerin gelişmesinden son derece mutluluk duyduklarını belirterek, ‘İki ülke halkları arasındaki kültürel, sosyal ilişkilerin geliştirilmesi ve bu ilişkilerin ticaretle de taçlandırılması için yoğun bir gayret sarf ediyoruz’ dedi. Heyet Başkanı Anton Karmazin de, Türkiye’deki üreticilerin daha da bilinçlendiğini belirtti. Bu gelişmeler ışığında iki ülke arasındaki yaş meyve sebze ticaretinin gelişeceğine inandığını ifade eden Karmazin, ‘Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında son 2 yılda yaşanan sorunlar artık geride kaldı. 2 ülke arasındaki bağlar artık daha güçlü’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X