Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, geçen yıla kıyasla güzel bir kış sezonu geçirdiklerini söyledi. Turizmciler için kış aylarında Almanya’nın önemli pazarların başında geldiğini ifade eden Yağcı, bu pazarda büyüme evresine girildiğini kaydetti. Son dönemlerde kış turizminde Rusya’nın da söz sahibi olduğunu belirten Yağcı, geçen sene Rusya pazarında çok ciddi bir artış yaşandığını anlattı.
Türkiye ve Antalya’ya geçen yıl en fazla turist gönderen ülkenin Rusya olduğuna işaret eden Yağcı, ‘’Rusya’dan Türkiye’ye 6 milyon, Antalya’ya 4 milyon 800 bin kişi geldi. Türkiye ile Rusya arasında bu yılın turizm yılı ilan edilmesinin mutlaka halk bazında da çok ciddi pozitif etkisi olacaktır.
Turist anlamında Rusya pazarında yüzde 5 ile 10 bandında bir artış yakalayabilir, gelirimizi de artırabilirsek başarılı bir sezon olur bizim için” dedi. Erkan Yağcı, geçen yıl turist sayısında elde edilen artışın gelirde yakalanamadığının altını çizerek, bu nedenle gelir odaklı çalışmalar yürüteceklerini vurguladı.

Flipboard