Rus turistin rotası yeniden Türkiye

2017 yılı için Rusya’dan gelen taleplerle yüzü gülen turizmciler, 3 milyon turist trendinin yakalanacağını ifade ediyor. Sektör temsilcileri, bu yıl gelecek turistle geçen yılın olumsuzluklarının ortadan kalkmasını hedefliyor.

Rus turistin rotası yeniden Türkiye

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, erken rezervasyonlarda Rusya’dan çok ciddi bir talep olduğunu belirtti.

Duran, yaptığı açıklamada, 2017 yılı için özellikle Rusya’dan son gelen verilerin çok iyi olduğunu söyledi. Rusya’dan yapılan erken rezervasyonların 2015’in aynı döneminin erken rezervasyonlarına göre iki kat arttığına işaret eden Duran, ”Şu anda yapılan erken rezervasyonların yüzde 50’sinin Türkiye olması bizim 2017’de Rusya’dan beklediğimiz 3 milyon trendinin yakalanacağının göstergesi. Onun için de eğer 2016’daki gibi Avrupa, Doğu Avrupa, diğer bölgelerdeki misafir sayısını korursak, Rusya’daki ve BDT ülkelerindeki bu yükselişle iyi rakamlara ulaşılacağını ümit inanıyoruz. Beklentimiz de bu yolda ilerliyor. 2015’i yakalamasak bile rakamsal olarak yakınlaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Rusya’dan çok ciddi bir talep olduğunu ancak Avrupa’nın henüz o trendi gösteremediğini kaydeden Duran, Güney Akdeniz, İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan’a çok ciddi rezervasyon akışı olduğunu vurguladı.

Duran, ”Tahmin ediyoruz önümüzdeki birkaç ay, Berlin fuarına kadar biraz daha belli olur. Herhalde bu sene Avrupa’da son dakika rezervasyonlarla belirli noktalara ulaşırız. Çünkü İspanya, Yunanistan doldu diye haberler geliyor. Doğruysa son dakika olarak herkes sonuçta Antalya’ya, Türkiye’ye geleceklerdir” diye konuştu.

ERKEN REZERVASYON BÜYÜK AVANTAJ

Erken rezervasyonların önemine dikkat çeken Duran, hem enflasyonun hem de döviz kurundaki hareketlerin fiyatlara yansıyacağını dile getirdi. Söz konusu farkları fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarının altını çizen Duran, ”Çünkü bu sene daha iyi bir yıl geçirmek istiyoruz. Biz Türkler maalesef planlama yapmayız. Son dakikada seyahate çıkarız, pahalı seyahat ederiz. Aslında bugün, yazın yapacağım tatilin rezervasyonunu yaparsam, yüzde 45 indirim oluyor. Yüzde 45 indirim demek cebimden o kadar az para çıkıyor demek” dedi. Hakan Duran, erken rezervasyonların herkes için büyük bir avantaj olduğunu ve bundan yararlanmak gerektiğini kaydetti.

2017 MİLAT OLMALI

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, 2017 yılında Rus turist trafiğinin başlayacağını, dolasıyla Rusların gelmesiyle geçen yıla nazaran olumlu bir hareketlilik olacağını ifade etti.

Avrupa pazarındaki gelişmelerin sezonun seyrini göstereceğine işaret eden Yağcı, ocak, şubat ve mart aylarının erken rezervasyonun yapıldığı dönemler olduğunu hatırlattı. Yağcı, 2017’nin Türkiye için turizm anlamında milat olması gerektiğini ve bu noktada Türkiye’nin güçlü turizmini korumasının önemli olduğunu söyledi.

Rus pazarının açılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Yağcı, ”Bugünkü koşullarda siyasi ve politik anlamda bölgemizde herhangi olumsuz bir gelişme yaşanmadığı sürece turizmde bir büyüme yılı olacağını öngörmekteyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X