Rus turistte rekor artış bekleniyor

Rus turizm sektöründe Türkiye tatili tercihi yaklaşık 1 yıllık aradan sonra tekrar zirveye çıkarken, sektör yetkilileri Rus turist sayısında bu sezon rekor düzeyde artış bekliyor.

Rus turistte rekor artış bekleniyor

Rusya’nın çeşitli seyahat acentelerinden derlenen bilgilere göre, Rusya ile geçtiğimiz yıl yaşanan kriz nedeniyle gerileyen Türkiye tatili satışları, bu yıl tekrar popüler hale geldi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın en büyük arama motoru Yandex üzerinden 2017’nin ocak ayında yapılan ‘Türkiye turları’ aramalarının, 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 324 arttığı bildirildi. Tatil planı yapan Rus turistlerin Türkiye’ye yönelik ilgisinin sürdüğünü gösteren Rusya’nın önde gelen seyahat sitelerinden Momondo verilerine göre de, Türkiye, yaklaşan tatil dönemi için Rus turistlerin en çok tercih edeceği ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Bir başka Rus seyahat şirketi OneTwoTrip’un verilerine göre ise Rus turistlerin en çok ilgi gösterdiği seyahat noktaları arasında Antalya ve İstanbul yer alıyor. 

BİLET SATIŞLARI 3 KAT ARTTI

Rusya Federal Turizm Ajansının (Rosturizm) derlediği verilere göre, toplam rezervasyonlar içerisinde yüzde 32’lik payla Türkiye’nin, Rus turistlerin mayıs ayında açık ara ‘favori tatil yeri’ olacağı belirtiliyor. Turizm sektörü yetkilileri, bu yılın ocak ayında 2016’ya göre yüzde 81’lik artışla 40 bin 124 kişiye yükselen Rus turist sayısının, bu yıl 4 milyonu geçmesini bekliyor. Türk Hava Yolları (THY) Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, uçak bileti satışları ve planlanan uçuş sayılarına bakıldığında 2017’nin çok iyi bir yıl olmasını beklediklerini vurguladı. Deribaş, 2015’le mukayese edildiğinde, bilet satışlarının yaklaşık üç kat arttığına işaret ederek, “Rusya’daki turistler, Türkiye’yi çok seviyor ve yeniden ilişkilerin düzelmesiyle birlikte rağbet arttı. En başta gelen sebeplerden birisi de Rus turistlerin Türkiye’de kendilerini rahat hissetmeleri. Önümüzdeki günlerde Rusya’nın Voronej ve Samara şehirlerine de uçuşa başlayacağız.” dedi.

DAHA İLERİ NOKTALARA GÖTÜRECEĞİZ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, turizmde her iki ülkenin de birbirini özlediğinin altını çizerek, 2014’te 4,5 milyondan fazla Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini, Rusya’dan tatil amaçlı çıkışlarda Türkiye’nin tekrar birinci ülke konumuna geldiğini belirtti. İspanya ve Yunanistan gibi ülkelere de Rus turistlerin ilgi duyduğunu anlatan Yağcı, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye turizmde başlı başına rekabet avantajı çok yüksek bir ülke. Bunun başında misafirperverlik anlayışı geliyor. Biz bunu Türk insanı ve Türk turizmcisi olarak çok iyi yapıyoruz. Dolayısıyla bu ülkeleri çok ciddi birer rakip olarak görmüyoruz. Türkiye’nin fiyat-kalite dengesi, hizmetleri çok iyi bir noktada. Bunu daha da iyi noktalara götüreceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X