Rus uçakları Halep’te yerleşim yerini bombaladı

Rus jetlerinin yarın başlayacak ateşkes anlaşması öncesi Halep’e düzenlediği saldırıda 10 sivil hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Rus uçakları Halep’te yerleşim yerini bombaladı

Rus uçakları Halep’te yerleşim yerini bombaladı. Halep sivil savunma yetkilisi Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Rus jetinin Halep’te yönetimin karşıtlarının denetimindeki Salihiyin  semtinde sivil binaları misket bombasıyla vurduğunu söyledi. Ensari, bombardımanda 7’si çocuk, 2’si kadın 10 sivilin yaşamını yitirdiğini 18 kişinin de yaralandığını belirtti.   

 

Sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazı altında ölü ve  yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkartığını aktaran Ensari, “Esed rejimi ve Rus  uçakları bayram arefesinde de sivilleri vurmaya devam ediyor, iki gündür Halep ve  çevresindeki çarşı ve pazar yerlerini bombalıyor.” dedi. 

 

Olay yerine yakın siviller Rusya’nın saldırısına, “Bu zulümdür.  Sivillerin olduğu yerleri bombalıyorlar.” sözleriyle tepki gösterdi. ABD ile Rusya, önceki gün geç saatlerde Suriye’de çatışmaların  durdurulması amacıyla ülke genelinde ateşkesin 12 Eylül’de Kurban Bayramı ile  başlaması konusunda anlaşmaya varmıştı.  Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının dün Halep ve İdlib’de sivil  yerleşim alanları ve çarşılara düzenlediği saldırılarda en az 52 kişi hayatını  kaybetmiş, 114 kişi de yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X