Ruslar evlerini satmaya başladı

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya’daki evlerini satışa çıkarmaya başladı.

Ruslar evlerini satmaya başladı

Antalya’da ağırlıklı olarak Ruslarla çalışan Tolerance Yatırım adlı uluslararası emlak firmasının ortaklarından Ukraynalı Sergey Volchenkov, Rusya’daki politikalardan dolayı bölgede büyük bir kriz yaşandığını savundu. Ruble’de büyük oranda değer kaybettiğini anlatan Volchenkov, ”Ruslar şimdi Antalya’dan ev alma değil, kendini kurtarma derdinde. Hatta bazıları Antalya’daki evini bile satıp Rusya’daki borçlarını ödeyebilme telaşında. Rus müşterilerde ciddi azalma bekliyoruz. Eskiden biz İngilizlerin evlerini Ruslara satardık. Şimdi de Ruslardan alıp başkalarına satacağız” dedi.

BİR YIL ÖNCE BAŞLADI

Antalya’da Rusların yanı sıra, Araplarla, İranlılarla, Avrupalılarla çalıştıklarını ifade eden Sergey Volchenkov, ”Ama bugüne kadar en büyük pazar Rus pazarıydı. 12 yıldır da onlarla çalışıyoruz” diye konuştu. Antalya Rusya Dostluk Derneği Başkanı Marina Sorokina da, Ruble’deki değer kaybı nedeniyle artık Rusların eskisi gibi Antalya’dan ev sahibi olamayacağını söyledi. Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ise Ruslar için artık Antalya’da ev almanın hayalden öte gidemeyeceğini söyledi.

7 BİN TAŞINMAZI VAR

Antalya’da yabancılara ait 50 bine yakın taşınmaz bulunuyor. Bu taşınmazlardan yaklaşık 7 bini Ruslara ait. Antalya’da geçen yıl yabancılara 5 bin 548 konut satılırken, bu rakam 2014’ün 10 aylık döneminde 5 bin 486’da kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X