‘Ruslar, konutlarını yine Ruslara satıyor’

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Karataş, “Rus hükümetinden çekinen Rusların gayrimenkullerinden vazgeçmediklerini, ancak ülkesinden gelebilecek baskılara karşı daire satışı yapacaksa yine Rus vatandaşlarına yaptıklarını görüyoruz” dedi.

‘Ruslar, konutlarını yine Ruslara satıyor’

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginlikten gayrimenkul sektörünün şu ana kadar etkilenmediğini belirterek, “Rus hükümetinden çekinen Rusların da gayrimenkullerinden vazgeçmediklerini, ancak ülkesinden gelebilecek baskılara karşı daire satışı yapacaksa bu satışı yine Rus vatandaşlarına yaptıklarını görüyoruz” dedi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılının ocak-kasım döneminde Türkiye’de yabancılara yaklaşık 21 bin konut satıldığını, bunun yaklaşık yüzde 10’unun Rus vatandaşlarınca alındığını söyledi.

Türkiye ile Rusya arasında 24 Kasım 2015’ten itibaren başlayan gerilimden gayrimenkul sektörünün şu ana kadar etkilenmediğini vurgulayan Karataş, şöyle konuştu:

“İki ülke arasındaki gerginliği, gayrimenkul sektöründe şu ana kadar hissetmedik. Ruslara konut satışı devam ediyor. Yani Ruslar ‘biz Antalya’dan vazgeçtik, artık buradan gidiyoruz’ demediler. Müteahhit ve emlakçı arkadaşlarımızla yaptığımız diyaloglarda, Rus hükümetinden çekinen Rusların da gayrimenkullerinden vazgeçmediklerini, ancak ülkesinden gelebilecek baskılara karşı daire satışı yapacaklarsa bu satışı yine Rus vatandaşlarına yaptıklarını görüyoruz. Yani hükümetle sıkı iş yapan Rusların da dairelerinden vazgeçmediklerini, ancak kendilerini emniyete alma açısından çok gerçekçi satışlar yapmadıklarını söyleyebiliriz. Nitekim krizin de uzun süreli olacağını düşünmüyoruz. Her iki tarafın da zarar ettiği bir sürtüşmenin uzun soluklu olması beklenmez.”

Antalya’dan en çok Almanlar satın alıyor

Yabancıya konut satışında uzun yıllar birinciliği elinde bulunduran Antalya’nın bu yıl liderliği İstanbul’a kaptırdığını kaydeden Karataş, kentte en fazla konut alan milletin Almanlar olduğunu söyledi. Almanların ardından Rus, Irak, İngiliz ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelenlerin konut satın aldığını ifade eden Karataş, önümüzdeki süreçte Ortadoğu, İran ve Arap ülkelerinden ilginin devam edeceğini düşündüğünü dile getirdi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X