Ruslar ve İngilizler birbirlerine girdi

BM Güvenlik Konseyi’nde önceki gece Suriye’deki kimyasal saldırının tartışıldığı özel oturum gergin anlara sahne oldu.

Ruslar ve İngilizler birbirlerine girdi

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Vekili Vladimir Safronkov, kendisini dinlemediğini savunduğu İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft’a

çok sert çıktı.

İngiliz temsilci, Esad rejiminin kimyasal saldırı ile  Rusya’yı küçük düşürdüğünü ve güvenirliğine zarar verdiğini belirtti ve ‘Rusya, ölüm saçan barbar bir suçlunun tarafını seçti’ diye konuştu. 

Bunun üzerine kürsüye çıkan Rusya’nın BM Daimi Temsilci Vekili Safronkov, İngiltere ve diğer Batılı ülkeleri  Suriye’de rejimi değiştirmeye çalışmakla suçladı. Safronkov, Rycroft’a hitaben ‘Rusya’ya yönelik aşağılamalarınızı kabul edemem ve buna izin veremem.’ ifadesini kullandı. İngiltere’yi diplomatik çözüm çalışmalarının altını oymakla da suçlayan Safronkov, konuşmasını dinlemediğini iddia ettiği Rycroft’a hitaben ‘Ben konuşurken bana bak. Başka tarafa bakma. Niye başka tarafa bakıyorsun?’ dedi. 

Gergin oturumda Suriye’deki kimyasal saldırıya kınama yine çıkmadı 

Daimi üyelerden Rusya, sekizinci defa kınama kararını veto etti. Karar tasarısı Suriye’nin İdlib’teki kimyasal saldırı konusunda bağımsız soruşturmacılarla işbirliği yapmasını da öngörüyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X