Rusların tercihi Bursa kumaşı

Rusya’dan Bursa’ya gelen tekstil firması temsilcileri, kentteki tesisleri gezdi, yeni siparişler için anlaşmalar imzaladı.

Rusların tercihi Bursa kumaşı

Rusya’da faaliyet gösteren 45 tekstil fabrikasının temsilcileri, Bursa’daki kumaş fabrikalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. 

Bursalı kumaş üreticileriyle yeni anlaşmalara imza atan Rus tekstilciler, Türk kumaşlarının ülkelerinde hem kalite hem de fiyat nedeniyle tercih edildiğini belirtti. Rus tekstil firması temsilcisi Faraponova Veronika, 5 yıldır Türkiye’den ürün aldıklarını söyledi. Türk-Rus ilişkilerinin olumlu yönde seyrettiğini dile getiren Veronika, ‘Bundan dolayı ticaret hacmimizin artacağını düşünüyorum. Bursa’daki fabrikalardan ayda 10 bin metre kumaş alıyoruz. Çin’den de kumaş alıyoruz ama Türk kumaşları çok kaliteli. Şirketimiz kadın giysileri üretiyor. Türk kumaşından ürettiğimiz giysiler, Rus kadınlar tarafından çok ilgi görüyor. Yeni üreticilerle tanışıp alışveriş hacmimizi artırmak için buradayız. Ziyaretlerimiz olumlu geçti” dedi. 

Bursa’daki kumaş üreticileriyle yeni işbirlikleri yaptıklarını anlatan Veronika, ”Rusya’da ‘kaliteli kumaş’ denildiğinde İtalyan ve Türk kumaşı akla gelir. Hem kaliteli hem de ucuz olsun deniliyorsa kesinlikle Türk kumaşı tercih ediliyor” diye konuştu.

ÇOK FAZLA TALEP VAR

Calista fabrikasının temsilcisi Mark Anna da, 200 çalışanı olan tesislerinde aylık 30 bin parça giysi ürettiklerini söyledi. Bursa ziyaretleriyle ürün çeşitlerini artırmayı amaçladıklarını anlatan Anna, ”Türk kumaşları gerçekten çok güzel. Türkiye’den aylık 40 bin metre kumaş alıyorum. Bursa’ya direkt olarak gelip buradaki fabrikaları görmek bizim için iyi bir fırsat oldu” dedi.

Kislis firması temsilcisi Kislitsyna Tatiana da, Türkiye’de bulunmaktan çok memnun olduğunu belirterek, ”Türk kumaşıyla üretilen kıyafetlere Rusya’da çok fazla talep var” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X