Rusların yerine Avrupalı turist

Vizesiz Avrupa Projesi ve Türkiye’yi Tanıtım Platformu’nun Kurucu Başkanı Mehmet Okumuş, vize uygulamasının tamamen kaldırılması ve yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Avrupa Birliği’nden (AB) Türkiye’ye gelen turist sayısında artış olacağını söyledi.

Rusların yerine Avrupalı turist

”AB ile vizelerin tamamen kaldırılmasıyla son günlerde Rusya ile yaşanan olaylar dolayısıyla azalması beklenen Rus turistlerin yerini Avrupalı turistler dolduracaktır” diyen Okumuş, bu doğrultuda Türkiye’nin turizm gelirlerinde yıllık ortalama 15-20 milyar Euro’luk artış gözlenebileceğini savundu. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da, Türkiye-Rusya arasındaki krizin turizm sezonunun sonunda olmasını ‘avantaj’ olarak nitelendirdi. Rus turist sayısındaki azalmanın sadece uçak krizine bağlı olmadığını dile getiren Ünal, ”Düşüş, son 1.5 yıldan beri Rusya’nın yaşadığı iç ekonomik daralmayla da ilgili. Zaten sezonda değiliz” dedi.

YAKIT DESTEĞİ YOLDA

Bakan Ünal, konuyla ilgili alınan önlemleri sıralarken, 100 ve üzerinde yolcu taşıyan yolcu uçaklarına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinin uzatılacağını ve desteğin batı ve kuzey Avrupa ülkelerini içine alacak şekilde genişletebileceğini açıkladı. Rusya-Türkiye ilişkilerinde enerjive turizmin her zaman ‘yapıcı’ rol oynadığının altını çizen Bakan, ”Ben inanıyorum ki bu krizin sonunda enerji ve turizm sektörleri için yaralayıcı olmayacaktır. Biz B planını hazırlamış durumdayız” değerlendirmesini yaptı. Ünal, Türkiye’nin pazar sorunu olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X