Ruslarla ‘gizli kanal’

Trump’ın damadı boyundan büyük işlere kalkışmış… ABD Başkanı Trump’ın damadı, seçimden bir ay sonra görüştüğü Rus Büyükelçiye şok bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Moskova’nın bile hayretle karşıladığı öneriye göre, Kremlin ile gizli bir iletişim hat

Ruslarla ‘gizli kanal’

ABD Başkan Donald Trump’ın damadı ve aynı zamanda Beyaz Saray’da Trump’ın en güçlü ve yakın danışmanı olan Jared Kushner’in başı dertte. 

Kushner’ın, Trump’ın başkan seçilmesinin ardından ekibinin Rus yetkililerle gizlice haberleşmesi için geri planda bir iletişim kanalı oluşturmak istediği iddia edildi.Washington Post ve New York Times gazetelerinin haberlerine göre, Kushner, Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak ile aralık ayında New York’taki Trump Tower’da yaptığı görüşmede, Donald Trump’ın göreve gelmesine kadar geçecek süre boyunca Rusya’yla gizli bir hat kurulmasını önerdi. Trump’ın ilk ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in de katıldığı görüşme sırasında Kushner’in yaptığı bu teklif, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Kislyak’ın Moskova’daki üstleriyle yaptığı ve Amerikan istihbarat yetkililerince gizlice dinlenen haberleşmeden öğrenildi.

DENETİMSİZ İLİŞKİ

Kushner, Trump’ın ocak ayında başkanlık yemini etmeden önce Rusya’yla kuracağı temasın denetlenmemesini istiyordu. Söz konusu hattın da, Rusya’nın ABD’deki diplomatik birimleri üzerinden yürütülmesini öneriyordu. 

RUS BÜYÜKELÇİ İNANAMADI

Washington Post gazetesi’ne göre Rus Büyükelçi Kislyak, bir Amerikalının Rus Büyükelçiliği ya da konsolosluğundaki haberleşme cihazlarını kullanma izni istemesinden şaşkınlık duydu; böyle bir önerinin Trump’ın ekibi kadar Moskova için de güvenlik riskleri taşıyacağına dikkat çekti. Beyaz Saray, Washington Post’un haberiyle ilgili yorum yapmazken, Trump’ın kampanyasında görevliyken kurduğu Rusya ve Türkiye bağlantıları nedeniyle soruşturma altında olan Flynn’in avukatlarından Robert Kelner da konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Gazete, Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’nin de açıklama talebine yanıt vermediğini yazdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X