Rüştü Burlu yaşamını yitirdi

Bursa’da yaptığı sosyal hizmetlerle taraflı tarafsız birçok kesimin gönlünde taht kuran Dr. Rüştü Burlu yaşamını yitirdi.

Rüştü Burlu yaşamını yitirdi

Uzun süredir rahatsız olan 88 yaşındaki Burlu, Çekirge Caddesi’ndeki evinde dün öğle saatlerinde kalp yetmezliğine bağlı olarak yaşama veda etti. İki çocuk sahibi Dr. Burlu, bugün öğle vakti Ulucamii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Pınarbaşı Aile Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

HİZMETE ADANAN HAYAT

Bursa Devlet Hastanesi’nde 16 yıl boyunca ruh ve sinir hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Tevfik Rüştü Burlu, 1979 yılında kendi istediğiyle emekli oldu. Ancak emekli olduktan sonra sosyal hizmetleriyle dikkat çeken Burlu, Bursalıların gönlünde taht kurdu. Yaşam tarzı olarak çevresindeki garibanlara yardımcı olabilmeyi felsefe edinen Burlu, Çocuk Esirgeme Kurumu’nun Sırameşeler’deki yeni binasına taşınmasını ve Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu’nun kurulumunda önemli görevler üstlendi. 

Burlu, uzun yıllar görev yaptığı Devlet Hastanesi’ne ise Rehabilitasyon Merkezi kurulmasında ve teknik donanımın sosyal yardımlaşma ile hastaneye kazandırılmasında öncülük ederken, Zübeyde Hanım Doğumevi’nin tamamlanması da yardımcı oldu. Hayatını adamış olduğu garibanlar adına da 3 adet kitap yazan ve bu kitaplarının gelirinin tamamını sosyal hizmetler amaçlı kullanılmasını sağlayan Burlu, aynı zamanda çeşitli yerel Bursa gazetelerinde makaleler yayınladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X