Rusya, 14 ton biberi Türkiye’ye geri gönderdi

Rusya, Türkiye’den ithal edilen 14 ton biberde Batı Çiçek Tripsi (Western Californian Flower tripsi) bulunduğu gerekçesiyle ülkeye girişine izin vermedi.

Rusya, 14 ton biberi Türkiye’ye geri gönderdi

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Rusya Tarım Kontrol Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Türkiye’den gemiyle Novorossiysk Limanı’na getirilen 14 ton biberi kontrol ettiklerini belirtti. Alekseyenko, biberlerin sağlıksız oldukları gerekçesi ile ülkeye girişine izin vermediklerini açıkladı. Alekseyenko, “Laboratuvar ortamında, tehlikeli haşaratlardan sayılan batı çiçek tripsi ürünlerde tespit edildi. Bu nedenle 14 ton biberin Türkiye’ye geri gönderilmesine karar verdik.” dedi.

Öte yandan, Rusya’nın Sibirya kentlerinden Krasnoyarsk’ta bir Türk yolcunun bagajından ‘Çin gülü’ tespit ettiklerini belirten Rosselhoznadzor üst düzey yetkilisi, “Türk bayan, el bagajında çiçeği Rusya’ya sokmaya çalışıyordu. Fakat çiçek ile ilgili gerekli sertifikalar yoktu. Bu nedenle çiçek görevlilerimiz tarafından imha edildi.” bilgisini verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X