Rusya 26 ton domatesi geri gönderdi

Meyve, sebze ihracatçılarının kabusu geri döndü. Rusya yaklaşık 26 ton domatesi zararlı böcek bulunduğu için geri gönderdi. Ürünler imha edilecek.

Rusya 26 ton domatesi geri gönderdi

Rusya, Türkiye’den ithal edilen 26 ton domateste zararlı böcek bulunduğu gerekçesiyle ülkeye girişine izin vermedi.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, Türkiye’den gelen 26 ton domatesin sağlıksız olduğu gerekçesiyle ülke girişine izin vermediklerini açıkladı. 

Alekseyenko, “Tuapse limanında Türkiye’den ‘Alastair’ gemisiyle gelen domateslerin laboratuvar incelemesinde tehlikeli haşaratlardan sayılan ‘batı çiçek tripsi’ tespit edildi. Bu nedenle 26 ton domatesin geri gönderilmesine karar verdik” dedi.

POLONYA ÖRNEĞİ VERİLDİ

Rosselhoznadzor’un Krasnodar Bölgesi’nden sorumlu Temsilcisi Ekaterina Çernitsova, Türk domateslerinde batı çiçek tripsinin tespit edildiğini belirterek, Ağustos 2014’te aynı sebepten dolayı Polonya’dan sebze ve meyve sevkiyatının durdurulduğunu hatırlattı.

GELEN ÜRÜN İMHA EDİLİYOR

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, her gün Türkiye’den Rusya’ya 2,5-3 bin ton domates ihraç edildiğini vurguladı. İade edilen ürünün her bin parti mal içinde birini ifade ettiğine dikkat çeken Satıcı, bunun da normal olduğunu kaydetti. Satıcı, iade edilen ürünlerin ise imha edildiğini açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X