Rusya AB ürünlerini traktörle eziyor

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi’nden (Rosselhoznadzor) yapılan açıklamada, ülkenin çeşitli sınır kapılarında yasaklı Avrupa gıda ürünlerini taşıyan araçların durdurulduğu ve ürünlerin traktörlerin altında ezilerek imha edildiği kaydedildi.

Rusya AB ürünlerini traktörle eziyor

Ürünler arasında peynir, et, sebze ve meyvelerin bulunduğu belirtildi. Belarus sınırında ‘Türkiye üretim’ yazan sahte belgeli 20 tondan fazla şeftali ve nektarin de imha edildi. Rosselhoznadzor Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, daha önce yaptığı açıklamada Belarus üzerinden getirilen ve üzerlerinde ‘Türkiye üretim’ yazan sahte belgeli 73 ton şeftali ve nektarini imha ettiklerini belirtmişti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararıyla 6 Ağustos’tan itibaren Rusya Federasyonu’na sokulmaya çalışılacak tüm Avrupa ürünlerini sınır kapılarında imha edilecek. Ukrayna krizi nedeniyle 25 Haziran’da Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından, Rusya hükümeti de tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X