Rusya askeri yığınak yapıyor

ABD Savunma Bakanlığı Rusya’nın Suriye’deki askeri hareketliliğinden endişe duyduklarını açıkladı.

Rusya askeri yığınak yapıyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davies, günlük basın toplantısında, Suriye’nin kuzeyinde Rusya’ya ait askeri unsurların yeniden konumlanmasına dair haberlere ilişkin soruları yanıtladı.

 

Davies, ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes’un konuya ilişkin endişe duyduklarını belirten açıklamasını hatırlatarak, Savunma Bakanlığı olarak kendilerinin de durumdan endişeli olduklarını ifade etti.

 

Davies, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 14 Mart’ta askeri varlıklarının bir bölümü Suriye’den çekeceklerine dair açıklamasından sonra birkaç savaş uçağının ülkeden ayrıldığını, bunun dışında “mart ayı ortalarından bu yana Suriye’den kayda değer miktarda Rus askeri ekipmanının ayrıldığını görmediklerini” söyledi.

 

Savunma Bakanlığı olarak Suriye’de tamamen IŞİD ile mücadeleye yoğunlaştıklarını vurgulayan Davies, “Çatışmaların durdurulması anlaşması Suriye’de gelecekteki barışı sağlamak için çok önemli. Ama bizim buradaki rolümüz IŞİD ile mücadele ve bu çatışmaların durdurulması anlaşmasından etkilenmedi. Zaten IŞİD bunun bir parçası değil” diye konuştu.

 

Bakanlık doğruladı

 

Bakanlıktan bir yetkili de Rus güçlerinin rejim güçlerini desteklemek üzere Suriye’nin kuzeyine doğru hareketlilik içinde olduğunu doğruladı.

 

ABD basınında çıkan haberlerde, Rusya’nın son günlerde rejimin Tedmur’u (Palmira) IŞİD’Den almasından sonra bazı Rus ve rejime ait topçu unsurlarını Halep yakınları ile İdlib ve Lazkiye’ye doğru kaydırdığı bildirilmişti.

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Rhodes, konuyla ilgili olarak, “Rusya’nın Suriye”de malzeme taşıdığına dair haberlerden dolayı endişe duyuyoruz. Suriye’ye ek askeri malzeme ve personel göndermesinin Rusya için olumsuz olacağını düşünüyoruz. Çabalarımızın diplomatik sürece odaklanmasının en iyisi olacağına inanıyoruz” demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X