Rusya büyümeye katkı yapacak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinin ekonomiyi pozitif yönde etkileyeceğini belirterek, ”Bu durum 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak” dedi.

Rusya büyümeye katkı yapacak

Elvan, yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye’nin turizm gelirlerinde ciddi bir düşüş meydana geldiğine dikkat çekerek, ”Bu yıl hedefimizin aşağı yukarı 8,5 milyar dolar altında bir turizm geliri elde ediyoruz. Önemli bir rakam. Büyümemizi önemli ölçüde aşağı çekti” ifadelerini kullandı. 

İki ülke arasındaki uçak krizinin Rusya’da iş yapan Türk müteahhit şirketlerini ciddi ölçüde etkilediğini anlatan Elvan, tarım ürünleri ihracatının da bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı. 

Gıda ürünlerinin önümüzdeki yıl başından itibaren rahat bir şekilde Rusya’ya ihraç edilebileceğine işaret eden Elvan, sözlerine şöyle devam etti: 

”Artık Rusya’da müteahhitlik yapan firmalarımızın da rahat bir şekilde çalışmaya başladığını görüyoruz. Turizmde, Rusya’dan gelen turist sayısında artış olduğunu, 2017’de ciddi bir canlanma olacağını düşünüyoruz. Diğer taraftan nükleer santralle ilgili Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmaları hızlandırıyoruz. Türk Akımı konusu var. Bunların hepsine bütün olarak baktığımızda, Rusya ile olan ilişkilerimizin düzelmesi, normalleşmesi, ekonomimizi pozitif yönde etkileyecek, 2017 büyümemize de pozitif bir katkı sağlayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X