Rusya ‘çekiliyor’

Ateşkes anlaşması kapsamında Rusya, Suriye’deki güçlerini azaltmaya başlıyor. İlk etapta ‘Amiral Kuznetsov’ uçak gemisi, ‘Büyük Petro’ nükleer kruvazör ve beraberindeki gemiler ülkelerine dönüyor.

Rusya ‘çekiliyor’

Rus Ordusu, Suriye’de hayata geçirilen ateşkes anlaşması uyarınca, çatışma bölgesindeki askeri gücünü kademeli olarak azaltmaya başladı 

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov tarafından Aralık ayında onaylanan resmi kararname ve Suriye’de hayata geçirilen ateşkes uyarınca, bölgedeki Rus askeri gücü kademeli olarak azaltılacak. 

Söz konusu karara göre çatışma bölgesinden ilk olarak, ‘Amiral Kuznetsov’ uçak gemisi önderliğindeki aralarında ‘Büyük Petro’  nükleer kruvazörü de bulunan kuzey filo güçleri ayrılacak. ‘Amiral Kuznetsov’ dün Akdeniz üzerinden, Rusya’nın kuzeyinde yer alan Murmansk bölgesindeki Severomorsk limanına doğru yol aldı. 

ÜSTÜN BAŞARI

Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov yaptığı açıklamada, ‘Uçak gemisi filo personeline görevlerini yerine getirmek konusundaki üstün başarılarından dolayı teşekkür ediyor ve daha önce onaylanan plan dahilinde, misyon şefi Amiral Viktor Sokolov’a bugün (dün) Severomorsk’taki ana üsse dönüş emrini veriyorum’ dedi.

GÖREV TAMAM

Rusya’nın Suriye’deki askeri güçlerinin komutanı Albay Andrei Kartapolov’da yaptığı açıklamada, uçak gemisi deniz filosunun Suriye’deki görevlerini tamamladığını ve daha sonraki operasyonlar için hazır olduğunu vurguladı. 

Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin Aralık ayında onayladığı kararla, Rusya’nın, Suriye’deki muhalifler ve Suriye hükümeti arasındaki ateşkes anlaşması uyarınca, ülkedeki askeri gücünü azaltmayı kabul etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X