Rusya darbesi

Trump yönetimi, ‘Rusya ile ilişkiler’ yüzünden ikinci büyük darbeyi yemek üzere. Rus elçi ile görüşmesini gizleyen Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın da istifası istendi. Başkan Trump’ın Rusya’yla ilişkisinin resmen soruşturulacağı duyuruldu.

Rusya darbesi

Geçen ay Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ı Rusya bağları yüzünden kurban veren ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha zor durumda. 

Şimdi de Amerikan Senatosu’nun onayını alan Adalet Bakanı Jeff Sessions ateş altında. Sessions’ın Rusya’nın Washginton Büyükelçisi Sergey Kislyak’la geçen yıl iki görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Senato komitesinde Rus yetkililerle herhangi bir görüşmesi olup olmadığı sorusuna bakan tek kelime ile ‘Hayır’ diye cevap vermişti. 

ABD medyasında yer alan haberlere göre; Sessions, biri Cumhuriyetçi Parti’nin toplantısı sırasında Temmuz ayında, diğeri ise Sessions’ın Senato Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi olduğu dönemde Eylül ayında olmak üzere Kislyak ile iki kez biraraya geldi. 

İSTİFASI İSTENDİ

Çarşamba akşamı  yazılı bir açıklama yapan Sessions, ‘Herhangi bir Rus yetkili ile seçim kampanyası konusunu görüşmek üzere asla buluşmadım. Suçlamaların ne olduğu hakkında fikrim yok. Hepsi yanlış’ dedi. 

Haberin patlak vermesinin ardından Demokrat vekiller Sessions’ın istifasını istedi.  Temsilciler Meclisi’nin Demokrat lideri Nancy Pelosi, ‘yemin altındayken yalan söyleyen’ Sessions’ın istifa etmesi talebinde bulundu. Pelosi ‘Yalan söyleyen bakan istifa etmeli. Bu haliyle ülkenin adalet sisteminin en üst yöneticisi olarak hizmete layık değil’ dedi

 

Ve soruşturma başlatıldı

ABD’de Kongre’nin Cumhuriyetçi ve Demokratlardan oluşan komitesi, Rusya ile ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanyası arasındaki ilişkileri soruşturma kararı aldı. Temsilciler Meclisi’nin istihbarattan sorumlu heyeti, Rusya’nın 2016’daki seçimlere müdahalede bulunup bulunmadığını araştıracak. Cumhuriyetçiler şimdiye kadar Demokratların soruşturma talebine isteksiz yaklaşıyordu. Sessions’ın denetimi altında olan FBI’ın (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) da Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale iddiaları hakkında bir soruşturma yürütmesi, Sessions’a soruşturmayı bırakması konusunda taleplerin gelmesine yol açıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X