Rusya evlerde gaz kullanımı yasaklanabilir

Türkiye’nin büyük bölümünde artık evlerde başlıca ısıtma kaynağı olan doğalgazın, Rusya’da hanelerde kullanımının ‘güvenli olmadığı’ gerekçesiyle tamamen yasaklanması gündemde.

Rusya evlerde gaz kullanımı yasaklanabilir

TASS ajansının haberine göre, Rostehnadzor (Rusya Teknik Denetleme Kurumu) Müdürü Aleksey Aleşkin, Duma milletvekili Valeri Raşkin’e gönderdiği mektupta gaz sızıntıları nedeniyle yaşanan patlamaların ve yangınların önüne geçilmesi için evlerde doğalgaz kullanımının yasaklanması önerisinde bulundu. Aleşkin, doğalgazın yerine elektrikli ocakların yaygınlaştırılmasını teklif etti. 

Rusya lideri Vladimir Putin, hanelerde doğalgaz kullanımıyla ilgili güvenlik önlemlerinin aksatılması karşısında verilen cezaların ağırlaştırılmasını öngören yasayı kısa süre önce imzalamıştı. Bu arada başkent Moskova’da uzun yıllardır yeni yapılan konutlarda doğalgaz yasak, ısıtmanın merkezi sistemle yapılıp mutfaklarda da elektrik kullanılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X