Rusya ihracatında % 80’lik kayıp

Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği (AKİB) Başkanı Ali Kavak, Rusya’yla son dönemde yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade etti.

Rusya ihracatında % 80’lik kayıp

İki ülke arasında atılan olumlu adımların ardından yaş sebze ve meyve ihracatında yeniden bir canlanma beklentisine girdiklerini belirten Kavak, Rusya’nın yaş sebze ve meyve açısından önemli bir pazar olduğunu dile getirdi. Uçak krizi sonrası Rusya’nın uyguladığı ambargo nedeniyle yaş sebze ve meyve ihracatında ciddi bir düşüş yaşandığını vurgulayan Kavak, ihracatın neredeyse yarısının Rusya’ya yapıldığını hatırlattı.

Kavak, ”Uygulanan ambargo sonucu bizim Rusya’ya yönelik ihracatımızda yüzde 80’lere varan bir düşüş var. 2016 yılının ilk 6 ayına baktığımızda geçen sene yaptığımız ihracatın sadece yüzde 20’sini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yani ihracatımızda yüzde 80’lere varan bir düşüş var. 2015 yılının ilk 6 ayında 450 milyon dolar civarında bir ihracatımız varken, maalesef bu yılın ilk 6 ayında sadece 91 milyon dolarlık bir yaş sebze meyve ihracatımız yapılmış. Bu Rusya pazarının bizler için ne kadar önemli olduğunun en güzel göstergesidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X