‘Rusya ile Bakü’de fiyat müzakeresi yapmayacağız’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini Bakanlık’ta kabul etti.

‘Rusya ile Bakü’de fiyat müzakeresi yapmayacağız’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini Bakanlık’ta kabul etti.

Bakan Yıldız, kabulün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

 

Bakü’de 13 Haziran’da 2015 Avrupa Oyunları’nın açılış töreninden ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya geleceğini, kendisinin de burada bir takım görüşmeler yapacağını anlatan Yıldız, “Görüşeceğimiz konu fiyat müzakeresi değil onu bir kez daha söylemek isterim. Fiyat müzakereleri nihayetlenmiş durumdadır. Fiyatla alakalı yeni bir müzakere süreci öngörmüyoruz. Konuşulacak konu fiyat müzakerelerinin imzaya açılması konusudur” diye konuştu. 

 

“Büyüme rakamları Türkiye’nin hedeflerine yaklaşacağını gösteriyor”

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yüzde 2,3’lük büyüme rakamını da değerlendiren Yıldız, “Büyüme rakamları Türkiye’nin hedeflerine yaklaşacağını göstermiştir. Tarımda büyüme, sanayide stabil hal, madencilikte daralma gibi durumlar söz konusu” dedid.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X