Rusya ile çok özel!

A Milli Takımımız, 2018 Dünya Kupası’nın evsahibiyle elemeler öncesi son hazırlık maçını oynayacak. Antalya’daki buluşma 21.30’da başlayacak.

Rusya ile çok özel!

Fransa’da düzenlenen EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda hayal kırıklığı yaratan A Milli Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi son hazırlık maçında bugün Rusya ile karşılaşacak. Antalya Stadyumu’nda saat 21.30’da başlayacak karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Damir Skomina yönetecek. Jure Praprotnik ve Robert Vukan’ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak. 

HIRVATİSTAN PROVASI

Ay yıldızlı ekibimiz, 2018 FIFA Dünya Kupası’nın evsahibi Rusya ile yapacağı maçta 5 Eylül Pazartesi akşamı Hırvatistan’la deplasmanda oynayacağı eleme karşılaşmasının da bir bakımına provasını gerçekleştirecek. Fatih Terim, EURO 2016 istenilen performansları sergileyemeyen ve yine turnuva sırasında prim iddialarına adları karışan Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Kadir Balta gibi tecrübeli isimlere kadroda yer vermeyip 12 farklı ismi kampa aldı.

22 YIL SONRA AĞIRLIYORUZ

A Milli Takımımız, Rusya ile tarihinde 17 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 15’i eski adı ile Sovyetler Birliği ile, 2 müsabaka ise Rusya’ya karşıydı. A Milli Takım’ın 3 galibiyet aldığı bu karşılaşmalarda Rusya sahadan 14 kez galibiyetle ayrıldı. İki ülke en son 22 Nisan 1998’de Moskova’da karşı karşıya gelmiş ve Rusya sahadan 1-0 galibiyetle ayrılmıştı. Türkiye’de oynanan son karşılaşma ise en son 1994 yılında Bursa’daki hazırlık maçıydı. Karşılaşma konuk ekip Rusya’nın 1-0’lık galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Böylelikle; A Milli Takımımız, yaklaşık 22 sene sonra Rusya’yı Türkiye’de ağırlamış olacak.

12 FARKLI İSİM KADRODA

Fatih Terim, EURO 2016 kadrosuna göre 12 farklı futbolcuyu milli takıma davet etti. Terim, aday kadroya Ahmet Oğuz, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Enes Ünal ve Tolga Cigerci gibi genç isimleri A Milli Takım kadrosuna aldı. Bu isimlerin yanı sıra EURO 2016’da olmayan Serdar Aziz, Hasan Ali Kaldırım ve Gökhan Töre de tekrar kendilerine kadroda yer buldu.

21.30 Star TV/Canlı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X