Rusya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden bir ivme kazandığını söyledi.

Rusya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı

Bakan Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in enerji alanında atılacak adımlar ile ekonomiye yönelik kısıtlamaların kaldırılacağına ilişkin açıklamalarının iki ülke ilişkilerini yeni bir sayfaya taşıdığını belirtti.

İki ülke arasında atılan bu adımları ekonomik anlamda olumlu bulduklarını ifade eden Tüfenkci, bu durumun üreticilerce de memnuniyetle karşılandığını anlattı.

Yaş sebze ve meyve ihracatının da başlamasıyla Türkiye-Rusya ilişkilerinin eski seviyesinin üzerine çıkacağına inandığını kaydeden Tüfenkci, ”Özellikle Cumhurbaşkanı’mızın girişimlerinden sonra iyileşen Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden bir ivme kazandığını görüyoruz. İthalat ve ihracattaki artış rakamları bunu gösteriyor. Yaş meyve ve sebzede sınırlı da olsa ihracatın açılmasıyla söz konusu ürünlerin gitmeye başladığını görüyoruz. Geçen hafta Antalya’ya ziyarette bulunduk. Türkiye-Rusya ilişkilerindeki yeni sayfa, oradaki sebze ve meyve üreticilerimiz tarafından da gayet olumlu bir şekilde karşılandı. Önümüzdeki dönem içerisinde özellikle enerji ticaretiyle, artan enerji yatırımlarıyla bu oranın eskisini yakalayacağını ve belki daha da artarak devam edeceğini göreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X