Rusya ile iş yapan firmaya BDDK desteği

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Rusya ile iş yapan firmaların kredi borçlarını ödemede güçlük çekmeleri halinde, borçların vadesinin yapılandırılması, sürelerinin uzatılması ve vadelerin esnetilmesi için gerekli t

Rusya ile iş yapan firmaya BDDK desteği

Akben, yaptığı açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve bankaların Rusya ile iş yapan firmalar özelinde çalışmaları bulunduğunu vurguladı. TBB’nin gelecek günlerde Antalya’da Rusya krizinin turizm, tarım ve diğer sektörlere etkisini derinlemesine incelemek için bir toplantı yapacağını dile getiren Akben, Birliğin çalışmalarında, Antalya bölgesinin desteklenmesiyle ilgili bir tablo ortaya çıkarsa buna duyarsız kalmayacaklarını kaydetti.

YANLARINDA YER ALIRIZ

Akben, ”Bilhassa Antalya’da seracılık ve turizm alanında otellerle ilgili sorunlardan bahsediliyor. Şu aşamada firmaların kredi borçlarını ödeyememe gibi bir durum söz konusu değil. Şayet ödeme konusunda bir güçlük oluşursa BDDK olarak borçların vadesini yapılandırmada, sürelerinin uzatılması ve vadelerin esnetilmesi için gerekli tedbirleri alırız. Rusya ile gerek turizm, gerek tarım alanında ve bu ülke ile ticaret yapan firmaları kastediyorum” diye konuştu. Akben, BDDK olarak daha önce terör bölgeleri, doğal afetlerden etkilenen bölgeler ile ilgili düzenlemeler yaptıklarını anımsatarak, bu konularla ilgili de bir sorun olması durumunda hiç tereddüt etmeden şirketlerin yanında yer alacaklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X