Rusya ile ortak bildiri imzalandı

Ekonomi Bakanlığı, Rusya ile ticaretin önündeki engellerin tespiti ve ortadan kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandığını açıkladı.

Rusya ile ortak bildiri imzalandı

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev’ın önceki gün İstanbul’da yaptıkları görüşme sonrası ortak bildiriye imza attıkları belirtildi. 

Açıklamaya göre, ortak bildiri, Türk ve Rus teknik heyetlerinin çalışmalarıyla oluşturulan, Türkiye’ye yönelik ticari ve ekonomik yaptırımlar başta olmak üzere iki ülke ticaretinin önündeki engellerin tespiti ve ortadan kaldırılması, ortak yatırım fonu oluşturulması, ulusal paralarla ticaretin artırılması gibi önemli konuları içeriyor. Bildiri sonrasında açıklamada bulunan Bakan Zeybekci, iki ülke ticari ilişkileri önünde önemli bir engel olan yaş meyve sebze ithalatı yasağının da bir an önce kaldırılmasının beklendiğini ve Türk firmalarının bazı sektörlerde faaliyet göstermesi ile Türk personel çalıştırmasına yönelik yasakların da kaldırılması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X